(ВИДЕО) Николовски: Го доставив до премиерот мислењето за случајот со Лидија Димова

Гостин во вестите на Канал 5 беше вицепремиерот задолжен за борбра против корупцијата, Љупчо Николовски.

Со него разговараше Михајло Видимлиски, а во фокусот се актуелните случувања со директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова .

Никој не смее да биде над законот , рече Николовски и дополни дека негова задача е да ја следи работата на сите државни органи и раководни лица.

Во разговорот за Канал 5 , Николовски рече дека Димова ќе биде разрешена според посебна процедура.

Според него, борбата против корупцијата е врвна цел на Владата, а за случајот со директорката на националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, изјави дека до премиерот Заев го доставил мислењето за целиот случај…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e