(ВИДЕО НАЈАВА) Еве што ќе гледате вечерва во „360 степени“ на ТВ Алсат

Емисијата „360 степени“ се емитува вечерва (19 октомври 2020 г.) од 22:00 часот на ТВ Алсат

Во „360 степени“ вечерва (19 октомври 2020 г.) објавуваме:

– Нова иницијатива до Уставниот суд за укинување на мораториумот за градење во Општина Центар. Од Градежната комора тврдат дека претставката не е нивна, но се согласуваат со неа и најавуваат инвестиции од една милијарда евра за три години;

– Од околу 20 илјади слободни места во градинките, реално пополнети се само половина. За другата половина, родителите плаќаат, а децата ги држат дома додека други илјадници семејства се на листи за чекање;

– Омбудсманот отвора постапки за дискриминација, но не е ефикасен, оценува невладината Мрежа за заштита од дискриминација. Иџет Мемети вели дека во отсуство на комисија за заштита од дискриминација, прави сѐ што може;

– „Саботажа“ .

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e