(ВИДЕО) КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: 300% се зголемени субвенциите кај оризопроизводителите во последните 3 години

1. 300% се зголемени субвенциите кај оризопроизводителите во последните 3 години, како никогаш досега.
2. Ова е прва година во која субвенциите ќе се исплаќаат авансно, воведовме зелена нафта за сите земјоделци.
3. Единствени сме во регионот со Интервентниот фонд и помош од 40% за набавка на вештачко ѓубриво,
4. Оризот станува стратешка култура со Законот за стокови резерви.
5. Институтот за ориз после 30 години го вративме во функција, со нов кадар соодветна лабараторија и опрема, и му го враќаме земјиштето во владение.
6. Оваа година за прв пат воведовме мерка за набавка на специјални комбајни и мобилни сушари.
7. Со вистински мерки и политики, преку отворен пристап, докажуваме и покажуваме дека сме на страната на оризопроизводителите.
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски со факти и аргументи против лагите на Левица за оризопроизводителите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e