Тендери од 50 милиони евра за 5 години добила фирма на струмички советник од ВМРО-ДПМНЕ

Струмичката градежна компанија „Жикол“ има неколкудецениска традиција, меѓутоа од 2012 година почнува ново поглавје на компанијата, имајќи предвид дека оттогаш досега склучува десетици договори за јавни набавки со државни и јавни институции и органи, како и договори за концесија за минерални суровини, пишува Фокус.

Тоа, бездруго, се одразува и врз работењето на компанијата, која во овој петгодишен период ги удвојува приходите и добивката.

Интересно е тоа што сопственикот на компанијата е татко на членот на Советот на Општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Пандев

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e