СДСМ и денеска со интензивна агенда на терен, со граѓаните!

Во владејачката СДСМ забележливо е раздвижување и впечатливо теренско присуство. Цело лето претставници на СДСМ беа на бројни маалски и урбани средби, со гаѓаните.

СДСМ денеска денот го одбележа со низа активности.

Покрај редовните прес конференции на кои ги презентираат мерките, социјалдемократите денеска со интензивна агенда на теренски активности.

Функционери на партијата меѓу кои и потпретседателот Мухамед Зеќири, портпаролот и член на Извршниот одбор Костадин Костадинов, како и членот на Централниот одбор Андреј Жерновски денеска беа во Крива Паланка во комплексот „Трновски ветер“ каде се одржа традиционален пикник на СДСМ.

70378394_10159231684109466_3276158176730284032_n

71102726_10159231684209466_6261320885953626112_o

70224236_10159231684314466_6308887777605844992_o

70398855_10216557510143371_1498829580692094976_n

70477066_10216557511583407_5932052612684709888_n

 

70781514_10159231684284466_1552752164948934656_o

Потпретседателот на СДСМ Оливер Спасовски беше во посета и средба со жители на општината Маврово Ростуша.

70775302_1349030598607893_8466292035555426304_o

70888974_1349030691941217_6457609313811693568_o

Комисиите на СДСМ пак, во соработка со Меѓународниот републикански институт ИРИ одржаа работилница за стратешко планирање и приоритети за спроведување.

Викендов, бројни општински организации како Штип, Виница, Кочани, Берово, Делчево, Пехчево, Кратово, Крива Паланка, Тетово, Гостивар и други се приклучија кон еко акцијата на ЈП ДП за чистење на регионални и магистрални патишта.

Очигледно е дека промените во раководството на СДСМ, резултираат со зголемени активности и засилено присуство на терен.

Извори од партијата информираат дека овие и слични други активности во наредниот период дополнително ќе се интензивираат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e