Поранешниот директор на Агенцијата за разузнавање, Зоран Иванов, побегнал во Турција

Зоран Иванов, поранешниот директор на Агенцијата за разузнавање, во период од 2017-та до 2019-та, пред претседателот Стево Пендаровски да го назначи Еролд Муслиу, стана професор на универзитет во Турција, пишува Љубиша Арсиќ за „Нова“.

Под нејасни околности за македонската јавност, но и за неговите претпоставени во Генералштабот (ГШ) на Армијата на Република Северна Македонија (АРСМ) каде што му беше последната работна позиција, тој ја напуштил државата.

Зошто Иванов отпатувал тајно и се сокрил од генералите во АРСМ и од Министерството за одбрана?

Целиот материјал на следниот линк!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e