Полицајците од кумановските настани биле убиени од припадници на МВР

Сами Укшини, познат како командант Соколи денеска на продолжението на судскиот процес за случајот „Диво Насеље“ изјави дека осумтемина убиени препадници на МВР во минатогодишните немили кумановски настани, не ги убиле тој или некој од групата.

– Во нив е пукано од нивните колеги-полицајци со тешко оружје. Можам да кажам дека предводници на групата која беше во Диво Насеље беа Бег Ризај и Мирсад Ндрцај. Јас во населбата дојдов на 3 мај по повик од мојот пријател Џафер Зумбери. Ги молев Мирсад и Бег да си заминат од населбата но тие одбија. Еден член од групата, Шефќет Калачи, на 9 и 10 мај преговараше со ОБСЕ целата група да се предаде. Но, од ОБСЕ ни беше кажано дека и после 3 часа преговори, челниците на МВР одбивале да се предадеме – изјави Укшини.

Текстот во целост прочитајте го тука

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e