Никовски: Што све ние не проголтавме и на крај не сме никаде

Подршката која ја имаме од сите е резултат на нашата капитулација во врска околу името, прекрстување на државата и индиректното бришење на народот, сподели вечерва Ристо Никовски на Канал 5.

– Главната поента на меѓународниот фактор во 2001 година со Охридскиот рамковен договор, кога почна да се руши македонизмот, беше дека со Пржинскиот договор ќе бидеме примени во НАТО и ЕУ. Што све ние не проголтавме и на крај не сме никаде, додаде Никовски.

Ознаки:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ