Николовски за Трајче: СДСМ и сите ние загубивме многу, борец, другар, голем човек, доктор кој даваше многу, за партијата, за државата, за граѓаните, за сите

Оддадовме почит на нашиот другар Трајче Нешковски, кој прерано и трагично не напушти, посочи вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николоовски.
Nikolovski2„СДСМ и сите ние загубивме многу. Борец, другар, голем човек, доктор кој даваше многу, за партијата, за државата, за граѓаните, за сите.
Неговите дела, неговите социјалдемократски и човечки вредности, остануваат засекогаш, за идните генерации. Тоа е неговата големина.
Слава му на Трајче, останува во нашите срца и мисли.
Нека почива во мир“, истакна Николовски.
Nikolovski1

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e