Николовски: Изминатите две години се постигна највисока откупна цена на тутунот

Горд сум што совршено функционира реформскиот систем на субвенционирање на тутунот.

Тутунарите добија поголеми субвенции, за прва класа тутун се добива 80 денари по килограм, за втора 70 , а за 3-та 60 денари.

 Изминатите две години се постигна највисока откупна цена на тутунот, реколтата 2017-та тутунот се откупуваше по 217,6 денари за килограм, а 2018 цената беше 214,5 денари за килограм.

Тутунарите знаат дека она што го ветивме, ефективно го имплементиравме.” – напиша на Фејсбук, генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски.70951752_2500103590211165_8532667731458129920_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e