Лукаревска: Кратово има потенцијал да биде атрактивна туристичка дестинација

Пред четири години го направивте вистинскиот избор уште во првиот круг, на 17 октомври, во недела, ќе ја потврдиме победата на Социјалдемократскиот сојуз и коалицијата, на Најдоброто, за развој на Кратово со млади сили, со кандидатот за градоначалник Влатко Бојковски, со советничката листа предводена од Радослава Костадинова, рече заменик претседателката на Социјалдемократскиот сојуз Сања Лукаревска на средбите со граѓаните на Кратово.

“Кратово ја има шансата да се развива брзо со нов градски пазар, нов градски парк, простори за паркирање, изградба и реконструкција на патна и на комунална инфраструктура, Кратово, еден од најстарите градови на Балканот, има потенцијал да биде атрактивна туристичка дестинација, имаме плн за развој, можеме заедно да реализираме значајни проекти, немојте да дозволите да не кочат и да не блокираат. Времето на режимот е минато, денес со СДСМ ја живееме слободата и градиме просперитетна иднина, направивме големи промени, работиме за подобар живот во секое населено место, за уште повисоки плати и пензии, за шанса за младите да останат дома, сега е време заедно да го направиме најдоброто за државата и за сите нас. Социјалдемократскиот сојуз пред четири години го направи изборот за слобода, за демократија, за достоинствен живот за сите. Во недела вие го имате главниот збор, гласајте за Најдоброто, одберете 12, ја имате нашата гаранција, нашиот избор сте вие, граѓаните”.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e