Китев: Мицкоски и неговата ВМРО-ДПМНЕ се противат на ветинг на судии и обвинители (ВИДЕО)

„Со вчерашната изјава, Христијан Мицкоски потврди дека тој и неговата ВМРО-ДПМНЕ се противат на ветинг на судии и обвинители. Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се против правдата, не сакаат професионализација на правосудството, независен и ефикасен правосуден систем“, вели денеска Бетиане Китев, пратеник од СДСМ.

„Мицкоски е против ветинг, затоа сака да ги спаси судиите и обвинителите кои го штитат криминалецот во бегство Никола Груевски“, смета Китев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e