Горан Михајловски: Само Шутка не!

Не се само судиите од тефтерчето тие што се знаат со име и презиме. И замајувачите имаат име и презиме. Се викаат Ѓорге Иванов и Али Ахмети. Тие имаат одговорност за блокирање на истрагата. И за попречување на правдата.

Единствената работа што посветено и добро ја врши за време на мандатот претседателот Ѓорге Иванов е да му го троши времето на СЈО. Тој е извршител на Груевски кој по втор пат ја попречува истрагата. Еднаш лани, во април кога ги аболираше осомничените политичари, и сега кога на опозицијата ѝ бара потписи за да ѝ го даде мандатот, откако претходно, без да собере потписи Груевски не успеа да состави влада.

Но, не е само Иванов сојузник на власта во чиј врв се истражува криминал, врз основа на разговорите што сами си ги прислушувале за да си се контролираат. Сега на претседателот, кого патем, не го признава за претседател, му помага Али Ахмети. Кој замајува со циркусот „Анализирам. Имам тешка одлука за носење“.

Е па, тешка е одлуката. Одлуката не е ни за двојазичност, ни за Влада, ни за нов Охридски договор, ни за нова војна. Оти ете, како што кажа Рафиз Алити, и од Груевски се барале писмени гаранции, и Груевски прифатил сè, само не успеал да се договори со ДУИ за СЈО.

Може сè, само Шутка не.

Целата колумна на на Горан Михајловски за  СДК на следниот линк.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e