Директорка на средно училиште се заканува на учениците кои бојкотираат (ВИДЕО)

На твитер-профилот Следиме @SledimeMK се појави видео, кое, според описот, е снимено во едно од средните училишта во Скопје.

Како што наведуваат повеќе медиуми, се работи за содржина снимена во училиштетот „Никола Карев“, каде наставата денеска се бојкотира, поради протестот за чист воздух.

„Само Никола Карев протестира, нема настава! За последиците не ви гарантирам“, вели директорката, обраќајки се кон учениците кои се собрани во ходникот на училиштето.

Видеото веќе е поставео и на Јутјуб, а го објави и фејсбук-страницата „Средношколски глас“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e