Денеска гласаат болните, немоќните, затворениците и лицата заразени со ковид

Денеска гласаат болните, немоќните, затворениците и лицата заразени со ковид.

Гласањето кај болните и немоќните лица ќе го спроведуваат членови на избирачките одбори каде што тие се пријавени со посета на нивните домови, додека за лицата со Ковид 19 и во изолација гласањето ќе го спроведат посебни избирачки одбори составени од здравствени работници.

Првите капки на пазарот кои го регулираат притисокот за само седум дена! Направете го тоа сами дома!
На еден ден пред официјалното одржување на Локалните избори гласаат и затворениците, лицата во старските домови и внатрешно раселените лица.

Првпат на овие избори ќе се применат уреди за биометриска идентификација на гласачите со отпечаток од прст, но за лицата што ќе гласаат утре овие уреди нема да се применуваат.

Тие ќе гласаат како и досега со користење на Ув ламба, за проверка дали гласале и безбоен спреј, кој со проверка на УВ ламба покажува дали лицето гласало или не.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e