3.700 ХЕКТАРИ ПОВРШИНИ СЕ НАВОДНУВААТ ПОД ОРИЗ Николовски од кочанско го најави почетокот на годинешната сезона за наводнување

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски кој денеска е во посета на кочанскиот регион, од село Оризари, го најави почетокот на годинешната сезона за наводнување на земјоделските површини.
424914676_962359858591184_3006146638552172486_n
420545495_962359931924510_5791911826482363814_n
– Оризопроизводителите до своите ниви веќе добиваат вода. Лично дојдов да се уверам во тоа. Оваа година површините под ориз се зголемени за повеќе од 200 хектари со што вкупно се наводнуваат 3.700 хектари под ориз, а заедно со другите култури од овој регион 4200 хектари земјоделски површини, посочи министерот Николовски.
Нека тече вода, нека ги храни оризовите полиња, нашето бело македонско злато. Нека е лесна и плодна работата на нашите оризопроизводители, додаде тој.
436402869_962360018591168_7480778657340695869_n
436483477_962359978591172_9076388092102114353_n
436405794_962359905257846_4117614871620806832_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e