Вработен во погребален сервис додека копал за гробно место на гробиштата од црквата Св.Никола во с.Мирковци пронашол граната

На 29.05.2020 во 09.40 часот во Полициското одделение Мирковци, вработен во погребален сервис Бутел пријавил дека на гробиштата од црквата Св.Никола во с.Мирковци, додека копал за гробно место, пронашол граната со должина од околу 30 см. Увид бил извршен, а гранатата била подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e