Во среда прскање против комарци во Крива Паланка

Општина Крива Паланка ја информира јавноста дека на ден 06.07.2022 година (среда) во раните утрински часови од 05:00 часот до 06:00 часот ќе се врши авионско прскање за заштита од комарци во општина Крива Паланка.
Се известуваат пчеларите во времето на прскање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели заради можноста од влијание на средствата со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.
Во случај на врнежи прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e