Утре започнува Театарскиот фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка

На сцената во НУ Центар за култура, на штиците што живот значат, најавен јубилејниот – 15 Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.
Од 28 септември до 7 октомври 2023 театарската магија ќе ја освои нашата Крива Паланка.
Публиката ќе има можност да ужива во настапите на деветте театри- учесници од Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и нашата земја, а фестивалската програма ќе биде отворена со свечено прогласување на годинашниот лауреат и врачување на наградата за особен придонес во развојот на македонскиот театар, со пред-програма & изложба на театарски плакати од сите фестивалски изданија.
Фестивалот е традиционален, ревијален и секогаш нуди многу уживање, смеа и радост кај публиката.

Ова е програмата:

380701361_629469849300453_330042479517036275_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e