Велешанецот Жежовски е „прометна жртва“, убиен е за 500 евра долг

Велешанецот Панче Жежовски, имал долг од 500 евра, а според обвинителот Гаврил Бубевски тој е „прометна жртва“.

„Не можам до крај да влезам во нивните намери и ум, тоа што за нас е логично, за некој е нелогично. Нивните дејствија се логични од кривично-правен аспект. Панче Жежовски е пронајден според нив заради нивната конекција со соседот, еден од осомничените и неговиот долг од 500 евра. Очигледно е дека досега од тоа што го имаме, дека е само „прометна жртва“ за да се земе возилото, за да се изврши ова“, рече Бубевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e