Пари за новороденче, матуранти, првачиња, спортисти, лица со попреченост… – општина Крива Паланка ги објави мерките за граѓаните

Градоначалникот на општина Крива Паланка Сашко Митовски ги соопшти програмските мерки за граѓаните усвоени на денешната седница на Советот на Општина Крива Паланка.
– Со годишниите оперативни програми за работа за 2024 година предвидуваме бројни мерки за директна поддршка на различни категории граѓани со кои јасно ја покажуваме грижата за сите граѓани, напиша тој и ги сподели сите мерки наменети за граѓаните на Крива Паланка.
Ваучери за купување гардероба за корисниците на Дневен центар за лица со телесна и интелектуална попреченост и лица згрижени во згрижувачки семејства вкупно 300.000 денари
408093545_370594928701254_1169690732331817862_n
Еднократна финансиска поддршка од 3000 денари за секое лице со попреченост по повод 3 Декември
408163502_370594998701247_6969157869769989851_n
Финансиска поддршка за летување за деца од социјално загрозени семејства 500.000 денари408152777_370595152034565_5603629936074609392_n
Еднократна парична помош од 3.000 денари за секое првооделенче во 2024
408179260_370595125367901_309154866809245440_n
Еднократна парична помош од 3.000 денари за секој матурант во 2024 година
408128423_370595315367882_1151650243765700031_n
Финансиска помош за купени дигитални уреди за студенти од 6.000 денари
408149283_370595242034556_9118183218154690234_n
Финансиска помош за купени дигитални уреди за млади невработени лица до 29 години од 9.000 денари
408132281_370595205367893_3891996928869304833_n
Финансиска помош при купување велосипеди за девојчиња и момчиња, 4.000 денари
408094268_370595285367885_4754413504901185701_n
Стипендии за 17 талентирани ученици и студенти во 2024 година
408111831_370595335367880_732762452238722683_n
Стипендии за 18 ученици спортисти во индивидуални екипни спортови во 2024
408079557_370595298701217_2946754365707415548_n
Вкупна вредност на Програма за спорт за 2024 година, 2.625.000 денари од кои за поддршка на програмски активности на локални спортски клубови и здруженија се издвоени 1.460.000 денари
408189564_370595398701207_7645466351521224674_n
Програма за култура вредна 8.490.000 денари од која за поддршка на годишни програми и проекти на здруженија на граѓани и физички лица од областа на културата се издвоени 550.000 денари
408157380_370595372034543_5794563908163397511_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e