Николовски во посета на црквата “Света Лидија Македонка”: Прва црква посветена на првата жена која ја примила христијанската вера

Вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси и генерален секретар на СДСМ, Љупчо Николовски денеска покрај останатите активности во Свети Николе ја посети и новата црква “Света Лидија Македонка”, којашто беше осветена деновиве.

„Ова е прва црква која е посветена на првата жена која ја примила христијанската вера на овие простори.
Да се грижиме за културното наследство, да ја подигаме свеста и љубовта кон традицијата и вредностите“, нагласи Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e