ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје постави нов апарат за плаќање сметки

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје во соработка со ланецот на маркети Тинекс, денеска постави апарат за плаќање на сметки во СУПЕР ТИНЕКС 1 – ГОДЕЛ на улица „Перо Наков“ бр.108.

– Ова е уште еден чекор со кој „Водовод и канализација“ – Скопје како јавно претпријатие ја зголемува достапноста на своите услуги до своите корисници. По воведување на мобилната апликација достапна за Andorid и iOS, дел од услугите на претпријатието кои се однесуваат на наплата на сметките отсега се достапни и преку апаратите за наплата кои освен во СУПЕР ТИНЕКС 1 – ГОДЕЛ, се поставени уште на две локации – во Дирекцијата на претпријатието и во новото Одделение за грижа на корисниците во ЈП „Комунална Хигиена“ – Скопје, соопштија од ЈП „Водовод и канализација“.

Користејќи ги апаратите за наплата, корисниците имаат можност за преглед на фактурите и нивна наплата со користење на Мастер и Виза картичките од сите банки.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e