Голем успех на младите музичари од Крива Паланка на Меѓународниот натпревар Golden Piano Talents

Натпреварот за пијано-таленти „3rd GOLDEN PIANO TALENTS COMPETITION“ е еден од најпрестижните и најголемите светски натпревари по пијано во однос на бројот на натпреварувачи, со кандидати од повеќе од 50 земји, од сите континенти во светот.

Третиот натпревар ги привлече прекрасните пијанисти во сите возрасни категории од Калифорнија, Јапонија, Германија, Австралија, Грузија (САД), Њујорк, Кина, Малезија, Канада, Тајланд, Индонезија, Сингапур, Тајван, Флорида, Монголија, Тексас, Вашингтон, Израел, Чешка, Италија, Србија, Македонија, Германија, Украина, Полска, Хрватска, Босна и Херцеговина, Косово, Романија, Турција, Бугарија, Словенија, Албанија, Црна Гора, Португалија, Обединетите Арапски Емирати, Малта, Русија, Унгарија, Пакистан и многу други.

На меѓународниот натпревар Golden Piano Talents под менторство на професорката Лариса Жулина-Митовски учествуваа следните млади и талентирани пијанисти од Крива Паланка:

Категорија најмали 

Уна Златановска- прва награда (91 поен)

1fba36d3-43cc-44df-b21b-0edc2714ba9e

Дино Ѓошевски- прва награда (91 поен)

8fcfb506-08f8-4bac-aee0-8223fe6b1e98

1-ва категорија

Меглена и Матеј Георгиеви – втора награда (84,6 поени)

1

3-та категорија

Луна Тодоровска- прва награда (90,33 поени)

ec5b330c-6da1-4030-a3e0-5a82d9155c2c (1)

Петра Митовска- втора награда (87 поени)

5a6ffc1c-d57c-4bba-a63d-344029a22ceb

5-та категорија

Ева Николова- прва награда (90 поени)

7b9fe69b-7bd9-43c6-a416-5f4bf12049f2

Најдобро рангирани уценици на професорката Лариса Жулина-Митовски ке бидат поканети да настапат на фестивалот Golden Piano Talents, да свират на концертот на македонските наградени пијанисти

Информација за натпреварот е на следниот ЛИНК

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e