(ФОТОГАЛЕРИЈА+ВИДЕО) Крива Паланка и годинава најукрасен град во пресрет на Нова Година

На фотографиите кои се објавени од општина Крива Паланка се гледа дека градот го добива епитетот светско, а задоволните кривопаланчани горди дека живеат во најубаво украсениот град за новогодишните празници во државава.

-Оваа година одлучивме да го накитиме целиот град, не само плоштадот. Дел од украсите се веќе постоечки, но секако купивме и нови за да можеме да го украсиме цел град. Има куќички, за чие изнајмување веќе е објавен оглас, деновиве ќе почне и новогодишниот базар. Две години градот го красевме со донации, а оваа година новогодишното украсување е само со средства од општината. Издвоивме милион ипол денари од буџет на општина, посочи градоначалникот Митовски.

Навечер е како во бајка, раскошно украсен Градски плоштад, Градски парк и централно подрачје, со несекојдневни новогодишни украси, а на овие убавини освен најмладите кои најмногу се радуваат, секоја вечер новогодишната магија ги привлекува и повозрасните жители на градот но и пошироко.

407721933_10227655931037960_690404195448237271_n-1024x768 407623594_10227655917437620_2570511707406498802_n 393183830_10227655926157838_3192327781548247115_n 393161270_10227655916197589_9059039886226613473_n-1 393138031_10227655921557723_755578545679530889_n 393126985_10227655920597699_647332087140671416_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e