Што да направите да не ви се расипе киселата зелка

Речиси секоја куќа во Македонија подготвува кисела зелка како зимско јадење. Она што им пречи на многу домаќини е како тоа да трае долго и да не се расипе.

Киселата зелка можете да ја зачувате во текот на летото ако чувате када или буре на темно и ладно место со постојана температура. Високата температура е најголемиот непријател на кисела зелка.

Еве еден трик кој ќе ви помогне да се погрижите да трае до лето.

Ренот во буре ќе и помогне на вашата зелка да трае подолго. На главата што веќе сте ја извадиле треба да го исечете стеблото кое најбрзо се расипува и на тоа место да ставите сол.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e