Како полесно да спиете кога ноќите се топли?

Топлото време го отежнува спиењето, а со тоа и вашиот организам е пореметен поради недоволно квалитетен сон.
Доволно е само да применувате неколку трикови и ќе дојдете до вашиот долго очекуван сон.

-Пијте многу вода, за да го одржувате телото хидрирано

-Проветрувајте ја собата

-Чувајте ја собата со спуштени ролетни, но со отворени прозорци во текот на денот. Така, нема да се има акумулирано многу надворешна топлина преку светлината, а сепак ќе струи воздухот.

-Пред спиење истуширајте се со млака вода, а нозете оставете ги 10-тина минути во ладна вода

-Одбегнувајте вежбање пред да спиете, но исто така и зачинети јадења, чоколади или напитоци со кофеин

-Спијте само со лесна постелнина и лесни пижами или ноќници

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e