Како брзо да сварите млада пченка?

Овој одличен трик ќе ви помогне да сварите пченка во било кој период од денот.

Во поголем лонец ставете ги пченките и ладната вода. Оставете да врие точно 10 минути. Потоа исцедете ја водата и ставете повторна ладна вода и оставете да отстои околу 2-3 минути.

Толку кратко трае. Пченката е варена.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e