Еден трик го претвора секој бел леб во екстремно здрава храна

Белиот леб е дел од секоја трпеза, покажуваат бројните истражувања, а сепак многумина советуваат што побрзо да престанете да го конзумирате бидејќи не припаѓа во здравите намирници.

Меѓутоа, еден трик го прави многу здрава храна која нема да ви наштети, а верувале или не тоа е замрзнувањето.
Истражувањето на научниците од универзитетот во Оксфорд покажаа дека белиот леб е на листата на забренети јадења, поради високиот гликемиски индекс, односно поради високиот број кој го покажува интензитетот на лачење инсулин после внесување на некоја намирница. Меѓутоа доколку го замрзнете пред да го јадете ќе го намалите нивото на гликоза на половина, па наместо шеќер, лебот вашите мускули ќе ги нахрани со јаглени хидрати кои се многу потребни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e