9 важни разлики меѓу туширањето со топла и студена вода

Сите често се тушираме, но некои од нас ја преферираат топлата, други пак постудената вода. Но, што е подобро и кои се разликите меѓу туширањето со топла и студена вода?

Студената вода:

– го забрзува метаболизмот

– ја подобрува концентрацијата

– го стимулира имунолошкиот состав

– ја затегнува кожата

– помага во согорување на маснотиите

– го намалува целулитот

– ни дава енергија

– го подобрува расположението

– ја подобрува работната способност

Топлата вода:

– ги намалува отоците

– ги опушта мускулите

– ја намалува запушеноста на дишните патишта

– ги отвора порите и ја чисти кожата

– ги отфрла токсините од телото

– го намалува заморот

– помага против несоница

– ја ублажува главоболката

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ