7-дневна есенска диета за здраво слабеење

Предностите на есенската диета се што на овој начин на исхрана ќе загубите на тежина а ќе се чувствувате енергично. Во текот на диетата ќе се чувствувате полесно и со подобро расположение.

Држејќи се до оваа диета за 1 недела може да загубите 3 до 5 килограми.

1 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 300 мл супа од зеленчук

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 250 грама немасно сирење и суви кајсии

Ужина – 200 мл немасен јогурт

2 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 300 мл супа од зеленчук

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 150 грама салата од пиперки, домат, краставица со маслиново масло и 100 грама варено пилешко месо

Ужина – 200 мл немасен јогурт

3 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 300 мл супа од зелка со посно месо

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 150 грама риба (печена или варена), 100 грама салата од моркови, јаболка, зелка, 2 мали праски.

Ужина -200 мл немасен јогурт

4 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 300 грама зеленчук со немасно сирење и спанаќ

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 250 грама салата со портокали, банана, киви, праски и крушки

Ужина -200 мл млако со низок процент на масти

5 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 200 грама печен компир со 2 лажици павлака

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 250 грама салата од рендано цвекло, моркови и суви сливи со прелив од павлака или чаша јогурт

Ужина -200 мл немасен јогурт

6 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 100 грама кисела зелка и 150 грама риба на скара или варена

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – омлет од 2 јајца и чаша млеко

Ужина -200 мл млеко со низок процент на масленост

7 ден

Појадок – кришка пченкарен леб, парче немасно сирење, 250 мл кафе со млеко без шеќер

Ручек – 200 грама варени тиквички со 2 лажици павлака или парче немасно сирење

Ужина – 200 мл компот од портокал, крушка и јаболка без шеќер

Вечера – 150 грама зелка и 3 сливи

Ужина -200 мл немасен јогурт

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e