Почна карневалот во Венеција

Почна Карневалот во Венеција. Танчери и уметници продефилираа покрај Грандe Каналот.

Во текот на следните две недели градот ќе биде исполнет со илјадници туристи од цела Италија и светот.

Во античките венецијански палати ќе се одржуваат маскирани балови, а на плоштадите и каналите во градот ќе се организираат концерти и поворки со гондоли.

Еден од најстарите карневали во светот првпат се одржал во 11 век.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e