Необична тужба: Маж бара паричен надоместок од девојка која го одбила

Г-дин Кавшиган поднел две тужби против Нора Тан Шу Меи пред судот во Сингапур бидејќи, како што тврди, нејзините постапки му наштетиле на „неговиот углед“ и му предизвикале ментална болка, проследена со депресија која му го променила животот.

Кавшиган поднесе тужба против г-ѓа Нора Тан Шу Меи во Судот на Сингапур, барајќи отштета во износ од 17.000 американски долари, за наводно прекршување на договорот за подобрување на нивната врска.

Друг е поднесен во Врховниот суд со барање за отштета од 2,3 милиони долари, поради душевната траума што наводно ја претрпел откако дознал дека го смета само за пријател.

Тужбата поднесена во Судот за прекршоци беше поништена, а заменик-претседателот на судот оваа тужба ја оцени како злоупотреба на судот и додаде дека судот нема да биде соучесник во „обидот на Кавшиган да ја принуди Мис Тан на врска со него“.

Позадина на врската
Г-дин Кавшиган првпат ја запозна Нора Тан на социјалните мрежи во 2016 година.

Тие станаа пријатели, но проблемите почнаа да се појавуваат кон крајот на 2020 година кога дошло до „неразбирање за тоа како тие ја гледаат нивната врска“, според судските поднесоци видени од CAN.

Го сметала за пријател, но тој ја гледал како најблиска личност.

Бидејќи имало вербални недоразбирања, Нора Тан ги замолила да го разредат дружењето.

Кавшиган тоа го сметаше за „назад во нивната врска“ и не сакаше да го прифати нејзиното барање. На крајот и се заканил дека ќе ја тужи.

Советување со терапевт
Неколку недели по расправијата, Нора Тан била повикана од жена која се претставила како терапевтка на Кавшиган и ја замолила да му се придружи на консултација.

Мислејќи дека тоа ќе му помогне на Кавшиган да се помири со реалноста, таа присуствуваше на редовни сесии со терапевт речиси една и пол година, но на крајот се откажа бидејќи ги сметаше за „бесмислени и залудни“ и повеќе не можеше да се справи со неговите „неразумни барања. “.
Тужба и противтужба
На крајот, во пролетта 2022 година, Нора Тан го пријавила Кавшиган за вознемирување, на што тој се заканил дека ќе поднесе противтужба.

Во мај, таа престана да комуницира со него бидејќи повеќе не можеше да се справи со неговите неразумни барања и неможноста да ги почитува нејзините лични граници.

Кога Кавшиган ја поднела тужбата, Танова поднела итно барање за забрана за задржување и поднела одбрана и противтужба до Вишиот суд. Таа изјавила дека била жртва на малтретирање и дека тој и праќал заканувачки пораки.

Според адвокатите на Нора Тан, судот му наредил на г. Кавшиган да ги плати судските трошоци. А рочиштето пред Вишиот суд е закажано за февруари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e