Најстарата мачка на светот има 26 години

Флоси официјално е прогласена за најстара жива мачка во светот.

Флоси (26), родена во Британија, постави нов рекорд како најстара жива мачка.

Гинисовата книга на рекорди официјално ѝ ја додели титулата на мачката родена во 1995 година.

Во текот на својот живот Флоси имала повеќе сопственици, а моментно живее во југоисточен Лондон.

Нејзината нова сопственичка вели дека е во одлична форма за своите поодминати години.

„Таа е толку нежна и разиграна, особено слатка кога ќе се сетите колку години има. Неизмерно сум горда што Cats Protection ме поврза со оваа неверојатна мачка“, додаде таа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e