Нема крај на приливот на нови бегалци и мигранти во Грција

На Хиос во последните 24 часа пристигнале 167 мигранти и бегалци, со што вкупниот број нови лица на грчкиот остров во последните четири дена се зголеми на 397 мигранти и бегалци.

На Самос во последното деноноќие пристигнале 89 бегалци и мигранти, додека приливот на Лезбос е на ниско ниво.

Грчката полиција соопшти дека на островите во моментов се заглавени 10.810 беглаци и мигранти кои бараат азил.

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e