Албанија е претворена во огромна плантажа за канабис, оценуваат албанските разузнавачи

Албанската разузнавачка служба изготвила таен извештај во кој се наведува дека Албанија станала огромна плантажа за канабис, која се протега од северот па сè до југот за земјата и служи како главна рута за шверцерите на дрога, пишува албанскиот портал „360 грајд“, кој го објави документот.

Како што јавува дописникот на „Мета“ од Тирана, во извештајот се изнесени детали за 12 општини во земјата, а истакнати се најпроблематичните. Според извештајот, околу 363 области се претворени во џиновски плантажи за канабис.

Регионот на Скадар, според извештајот, е најпроблематичен. Карпестиот планински регион ѝ ја отежнува работата на полицијата при идентификување на овие области.

Во областа Фиер, според извештајот, во последните три години најмногу се одгледува канабис. Какко што забележува албанската разузнавачка служба, лицата што работат на плантажите се членови на криминални банди.

Полицијата ги демантира информациите за плантажите на канабис, но не ја оспори автентичноста на документот што го објави „360 грајд“.

Извор: Мета

За поврзани вести продолжете надолу

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e