Водици – неработен ден за православните верници

Богојавление или Водици е уште еден неработен ден овој месец, но истио секако се паѓа во недела.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2020 година (недела), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e