(ВИДЕО) Шекеринска од Битола: Вративме стотици милиони евра кај граѓаните, парите се од граѓаните, за граѓаните

Излегуваме пред граѓаните со сигурна понуда, можеме е сигурна понуда за повисоки плати и повисоки пензии, посочи носителката на листа во изборната единица 5, Радмила Шекеринска.

„Нашиот фокус во следните 4 години откако ги решивме сите тешки прашања, откако станавме членка на НАТО, откако добивме почеток на преговори со ЕУ е да ја трансформираме нашата економија. Да обезбедиме нова развојна македонска економија.
Еден од главите фокуси ќе биде да обезбедиме повеќе шанси и повеќе пари за компаниите и граѓаните.

Минималната плата ја задржавме на 14.500 во период на целата пандемија. Очекуваме и планираме со нашата програма со нашата програма и поддршка на компаниите, оваа минимална плата да порасне во следните 4 години за 40 проценти.

Ова го кажуваме како луѓе и како влада, која за само двеипол години да ја покачи минималната проценти за 60%. Покажавме дека можеме да обезбедиме и повисока минимална плата и повисока просечна плата. И очекуваме во следните четри години просечната плата да порасне за 30%

Домашните фирми не ги оставаме на цедило. И овој пат ќе ги поддржиме со дополнителени 600 милиони евра. Со членството во НАТО, обезбедуваме рекорден број на странски инвестиции“, истакна Шекеринска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e