Талески: ВМРО ДПМНЕ сеуште е нетрансформирана партија со почесен претседател во бегство

На прашањето дали јавноста пред изборите ќе го дознае ставот на ВМРО ДПМНЕ за Преспанскиот договор генералниот секретар на ВМРО ДПМНЕ Тимчо Мицунски во вечерашното гостување во „Само вистина“ на Канал 5 рече дека дека нивнито став е познат и непроменет.

-Јавноста повеќе пати го слушнала ставот  на партијат за Преспанскиот договор. ВМРО не може и не сака да се согласи со еден догвор кој ги урна темелите на македонскиот идентитет. Ние имаме два начини на кои може да се создадат промени на содржината на овој Договор. – рече Муцунски нарекувајќи го Преспанскиот договор –  регресивен договор.

-Благодарение на Преспанскиот договор остваруваме стратешки интереси. Ние сме македонци кои зборуваат македонски јазик. Сеуште не сте трансформирана партија, сте со осуденик во бегство за почесен претседател – му возврати Дане Талески.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e