Николовски: Поддршка, но и мониторинг на подрачните единици на МЗШВ

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска оствари  средба со раководителите на подрачните единици на МЗШВ, на која се разговарало за нивна професионализација и ставање во целосна служба на сите граѓани што сакаат да се занимваат со земјоделство.
-Подрачните единици на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство се главниот сервис за брзи и ефикасни услуги за земјоделците. Од мене како министер имаат целосна поддршка, но и силен мониторинг со цел испорака на брзи резултати во работата, порача Николовски.
Министерот Николовски посочи дека продолжуваат со работа,.

-Организираме месечни средби, но и обуки за професионализација на подрачните единици. Работиме во интерес на граѓаните, одлучно и ефикасно, вели Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e