Филипче: Ќе има скрининг за корона и во училиштата

Следните денови детално ќе ја презентираат методологијата за скрингот на тестирање на учениците во основните и средни училишта. Факт е дека има една одредена, многу мала трансмисија и сакакме да направиме скриниг на состојбата, поради тоа што многу често децата се и асимптоматски носители, изјави минстерот за здравство Венко Филипче.

Инаку според последните податоци во однос на вакцинирањето надмината е бројката од 700 илјади граѓани кои се ревакцинирани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e