Пронајдени две експлозивни направи во Дебарца

На 22.09.2021 во СВР Охрид било пријавено дека при рушење на стар објект во селото Песочан, општина Дебарца, биле пронајдени експлозивни направи. По извршен увид од полициски службеници и претставници на Дирекцијата за заштита и спасување било констатирано дека се работи за две неексплодирани рачни бомби, кои биле безбедно подигнати за понатамошна постапка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e