Пронајдена експлозивна направа во водите на реката Црни Дрим

На 15.09.2021 година во ОВР Струга било пријавено дека била пронајдена експлозивна направа во водите на реката Црни Дрим во Струга.

По извршен увид, од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување констатирано е дека се работи за бомба од Првата светска војна која е безбедно подигната.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e