Герила акција по најавата на Град Скопје за проширување на „Даме Груев“ за уште 2 ленти (ФОТО)

Герила акција во центарот на главниот град на државава по најавата на Град Скопје за проширување на улицата Даме Груев за уште 2 ленти за автомобили.

Ова доаѓа под закана од сечење се 20-тина возрасни дрвја од еден од најубавите дрвореди во центарот на градот!

„Овие дрвја ќе бидат исечени за проширување на улицата со уште две ленти за автомобили“, стои на листовите залепени на дрворедот по улицата „Даме Груев“ во центарот на Скопје.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e