Ослободете се од лошиот здив – чистете го јазикот секое утро

Додека спиеме, нашето тело работи на исфрлување на токсините од организмот.

Еден од органите преку кои телото ги елиминира токсините и каде се манифестираат бели наслаги е јазикот.

Но доколку секое утро нежно го стружеме јазикот ќе успееме да ги отстраните токсините и на тој начин се ослободиме од лошиот здив.

Користење на чистач за јазик.

Чистачите за јазик може да се направени од злато, сребро, бакар, месинг и нерѓосувачки челик но може да се најдат и пластични чистачи. Но јазикот може да се чисти и со лажица.

Испружете го јазикот на надвор. Фатете го чистачот за двата краја и стружете го јазикот 4-5 пати од назад кон напред. При секој пат исчистете ги белите наслаги од чистачот и на крај исплакнете ја устата и измијте и исушете го чистачот.

Тоа е воглавно постапката за чистење на јазик.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e