Чувствувате настинка? Веднаш земете ги овие две таблети заедно

Земање лекови кога ќе почувствувате дека ќе ве фати настинка може да резултира со поблаги симптоми, велат лекарите. Според нив комбинација на парацетамол и ибупрофен, доколку не сте алергични е идеална за тоа.
Ако одлучите да го следите овој совет на лекарите и да земете ибупрофен и парацетамол, тогаш не треба да земате лекови за кашлица и настинка истовремено.

„Ќе забележете дека многу лекови за кашлица и настинка често содржат и парацетамол и ибупрофен, па лесно можете да земете повеќе од препорачаната доза“, предупредуваат лекарите.
Исто така важно е да се напомене дека вакцината против грип не може да спречи лицето да настине. Во секој консултирајте се со вашиот лекар пред да земете било какви лекови на своја рака.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e