(ВИДЕО) Срна нападната од питон се спаси во последен момент

Видеото е направено пред неколку дена на Тајланд, а срната добила неочекувана помош и успеала да се спаси и да избега.

Се е снимено од автомобил во отворената зоолошка градина Као Кеов во округот Шри Рача во покраината Конбури на истокот од Тајланд.

Штом ја видел оваа срашна свена, возачот запрел, излегол од автомобилот и го оттргнал питонот од својот плен.

Снимката предизвика поделени реакции. Едни тврдат дека и тие би и помогнале на срната, други вела т дека е подобро да не се мешаат во природата, наведувајќи дека на тој начин змиите се прехрануваат и опсртануваат.

Отворената зоолошка градина Као Кеов покрива површина од околу 2.000 хектари и содржи повеќе од 8.000 животни од 300 различни видови.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e