(ВИДЕО) Невестинска фотосесија во Бејрут неколку мига пред разорната експлозија

Невеста во Бејрут позира пред фотографите моменти пред масивната експлозија која го разори градското пристаниште и околината, во која загинаа најмалку 100 лица, а повредени се 4.000 лица.

На видеото, снимено од Махмуд Накиб, невестата може да се види како бега од местото во моментот на експозијата.

Смртоносната експлозија се случи поради палење на илјадници тони хемиско соединение амониум нитрат, кое биле депонирани во складот од 2014 година, без да се запазат стандардите за одложување на запалливи супстанци.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e