(ВИДЕО) Не ги фрлајте пластичните садови, трик со кој ќе ја отстраните најлошата маснотија

Без сомнеж ви се има случено да оставите прастичен сад кој никако не можете да го измиете, најчесто тоа се случува од мрснотија која секако е тешка да се отстрани.

На својот ТикТок профил, Американката Ади Кемплер со пријателите споделила трик кој на многумина ќе им го олесни животот.

Во садот кој е ‘проблематичен’, ставете детергент за садови, топла вода и убрус. Кога ќе ставите сè, затворете го садот со капак и тресете кон сите правци една минута. Тргнете го капакот, извадете го убрусот и исплакнете го садот кој ќе ве изненади со својата чистота.

Убрусот ја собира целата маснотија за време на процесот во кој го тресете садот во сите правци.

Видеото погледнете го на следниот ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e