Се однесувале чудно – Во Грција овци изеле околу 100 килограми канабис

Стадо овци изеле речиси 100 килограми канабис во областа Магнезија во централна Грција. Поголема количина од родот е уништена, објави грчката телевизија „Скај“.

Набргу откако го извадил стадото на пасење, овчарот забележал дека животните се однесуваат „нетипично“. Барајќи ја причината, осознал дека овците навлегле во соседното поле за одгледување канабис за медицински цели.

По големите штети предизвикани од топлотниот бран и силните врнежи во ова подрачје летово, изедениот род е дополнителна мака за сопственикот на земјиштето. – Не знам дали е за смеење или за плачење, коментираше тој.

Во Грција, одгледување медицински канабис е дозволено.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e